search
Sök
menu
Meny

Avancerad CNC-Tekniker Blått Certifikat, 200 YH-Poäng

CNC salen

Utbildningen vänder sig till dig som vill studera på yrkeshögskola för att vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper och arbeta inom företag med CNC-maskiner för skärande bearbetning.

Under utbildningen får du branschkunskap i kombination med fördjupad kunskap om produktionsberedning för CNC-styrda maskiner.

Du kommer att arbeta i tredimensionella CAD-system, CAM-system och med de vanligaste CNC-programspråken. Under utbildningen arbetar du med skarpa projekt och LIA (lärande i arbete), ute på företag.

Kursinnehåll

  • Kvalitet och miljöledningssystem
  • Mätteknik
  • Produktionsekonomi
  • Projektledning
  • Produktionsteknik
  • Programmering, ritningsläsning, automation

Efter utbildningen

Utbildningen leder till en fördjupad kunskap om tillverkningsprocessen och ger dig möjlighet att arbeta som avancerad CNC-tekniker, till exempel CNC-beredare eller produktionstekniker. Du kan även få arbetsuppgifter som att analysera kravspecifikationer, göra kalkyleringar och programmeringar.

Utbildningsanordnare och utbildningsställen

Jönköpings Tekniska Högskola är ansvarig utbildningsanordnare och utbildningen genomförs av Yrkeshögskolan Jönköping (Jönköpings kommun).

OBS! Teoridelarna kan även läsas på Dacapo Mariestad och Lärcenter Falköping. LIA (praktik) kan genomföras på dessa orter.

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav är slutbetyg från tekniska, industritekniska programmet eller motsvarande kunskaper samt minst två års arbetslivserfarenhet från industriproduktion eller motsvarande kompetens. Om du inte uppfyller behörighetskraven enligt ovan görs en individuell prövning av dina meriter, se vår hemsida för mer info.

Utbildningen genomförs med nästa start i augusti 2018. Studietiden är förlagd till 40 veckor, vilket innebär studier på helfart. En heldag/vecka sker utbildningen i skolsal. Två dagar är förlagda på ett praktikföretag/LIA (lärande i arbete) och två dagar är självstudier.

Ansökan för start höstterminen 2018 öppnar omkring 15 mars och stänger 15 april 2018

OBS! Om du ej har grönt certifikat så kan det valideras mot t ex motsvarande kurser eller arbetslivserfarenhet.

Vill du veta mer om utbildningen är du välkommen att kontakta oss!

 

Denna utbildning startar ej HT 2018

Kontakt

Anders Rickman
Verksamhetschef
Tfn 076-815 38 00

Cathrine Dånsjö
Utbildningsledare
Tfn 070-263 15 17

Madeleine Appelberg
Utbildningsadministratör
Tfn 072-720 81 00

Officiell e-postadress
yh@jonkoping.se