search
Sök
menu
Meny

Lejonhjärtats öppna förskola

Lejonhjärtats öppna förskola är en mötesplats för föräldrar och barn upp till 5 år. Vi leker, målar, pysslar och sjunger. Vissa träffar innehåller samhällsinformation och tema om sådant som kan vara bra att känna till som förälder.

Du har också möjlighet att träna din svenska på förskolan.

Utbildning i svenska för invandrare (Sfi) på Öppna förskolan är ett socialt och pedagogiskt sätt för föräldrar att fortsätta lära sig svenska medan de är föräldralediga. Målet är att deltagarna håller svenskan levande även under sin föräldraledighet.

Sfi på Öppna förskolan vänder sig till föräldralediga som går eller har gått på Sfi. Att studera Sfi under föräldraledigheten innebär att man kan fortsätta studera även under tiden man är hemma med små barn och på så sätt fortsätta språkinlärningen och halkar inte efter i sin språkutveckling.

Öppna förskolan är en gratis verksamhet och en bra plats för föräldrar att integreras. Här finns utbildad personal som stimulerar till kontakt med andra barn och vuxna, vilket bidrar till en positiv utveckling. Att det dessutom finns möjlighet för föräldrar att fortsätta studera Sfi gör att det inte blir ett långt avbrott i studierna, de stannar inte upp i sin språkutveckling och de har lättare att komma tillbaka till utbildningen efter föräldraledigheten.

Utbildning i svenska för invandrare är till för dem som är folkbokförda i Jönköpings kommun och finns hos Öppna förskolan på Råslätt, Rosenlund, Huskvarna, Öxnehaga och Österängen.

Du anmäler ditt intresse när du besöker Öppna förskolan.

Vi finns på Storgatan 6 i Huskvarna. Välkomna!

Öppettider Lejonhjärtat

Dag

Tid

Tema

Tisdag

9.00-11.30

SFI undervisning för föräldralediga

Onsdag

9.00-11.30

0-5 år
 

Aktuellt på öppna förskolan

Här hittar du info om förändringar m.m.

Kontakt

Huskvarna familjecentral
Lena O Johansson
Förskollärare
Tfn 036-10 55 10


Elisabeth Rengstig
Kurator
Tfn 036-10 26 09