search
Sök
menu
Meny

Vågad satsning på Munksjöns vatten

Ny wakepark öppnar i Jönköping.

Den 29 juni öppnar Jönköpings nya wakepark, vid Munksjöns östra strandkant. Parken kommer att vara öppen för både vattenskidklubbens medlemmar och nybörjare som vill prova på vattensport.

Den nya wakeparken består av en 185 meter lång och 30 meter bred bana för wakeboard och vattenskidor med hastighet upp till 30 kilometer i timmen. Parken är placerad strax norr om vattenskidklubbens (JVSK) klubblokal vid Munksjöns östra strandkant. Kultur- och fritidsförvaltningen är huvudman för anläggningen men JVSK har ansvaret för drift och underhåll.
– Det handlar om en så kallade kabelpark, som nästan är helt ljudlös, så det är en positiv satsning sett ur både miljö- och bullerhänseende jämfört med att åka vattenskidor efter båt. Dessutom får vi ännu en attraktion som bidrar till mer liv och rörelse på sjön här i Jönköping, säger Martin Gårlin, avdelningschef för idrott och förening i Jönköpings kommun.

Öppet för alla
Parken invigs den 29 juni kl 11.00-17.00 med uppvisning och aktiviteter. Gratisåkning erbjuds allmänheten mellan 11-17.00. Därefter kommer parken hålla öppet under sommarhalvåret, med extra fokus på skollovet. Det kommer att finnas gott om prova på-tider reserverade för icke-medlemmar.

Här hittar du mer information, priser och öppettider.länk till annan webbplats

Publicerad: 2019-06-26 08.52