search
Sök
menu
Meny

Spara på vattnet i sommar

Slösa inte med vattnet i sommar.

Tänk på hur mycket vatten du använder i sommar. För tillfället är det ingen akut vattenbrist i vår kommun men ­grundvatten­nivåerna är låga och sommaren är lång.

Du behöver inte vara orolig, men det är ändå klokt att spara på vattnet. Om sommaren fortsätter vara varm och torr kan situationen förändras. Låga vattennivåer kan på sikt leda till brist på dricksvatten och problem för lantbruk och odlingar.

­– Vi samarbetar med länsstyrelsen för att hålla löpande koll på vattennivåerna och kunna ge goda råd och erbjuda stöd till de som saknar vatten. För närvarande har vi två vattenkiosker i drift, en på Torsvik och en på Rosenlund. Tankbilar kan fylla på tekniskt vatten och som privatperson kan du fylla en dunk med dricksvatten från kran, säger Patrik Nyman, beredskapssamordnare vid räddningstjänsten.

Extra information till dig med egen brunn
Tack vare Vättern har vi inga problem med ytvatten. Skulle vi få problem med grundvattnet kommer det främst att påverka dig som har en egen brunn (om du har brunn utanför VA-nätet ansvarar du själv för den).

Så sparar du vatten på bästa sätt.länk till annan webbplats

Saknar du vatten? Det här kan du göra.

Publicerad: 2019-06-26 08.51