search
Sök
menu
Meny
Två glada flickor i skidbacken.

Massor att göra på sportlovet

Äntligen sportlov! Vecka 7 kan du som är ledig bland annat prova på olika sporter, se filmmaraton, gå på rockskola och åka på utflykter. Utbudet av aktiviteter är stort för alla åldrar. 

– Under sportlovet är det extra mycket aktiviter på fritidsgårdar, bibliotek och andra anläggningar, säger Mia Carlsson, föreningsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Ett stort antal föreningar och organisationer står bakom sportlovsaktiviteterna tillsammans med kommunen. Om vädret håller i sig blir det ett sportlov med snö och med flera möjligheter att testa vintersport. Men veckan bjuder också på ett stort utbud av inomhusaktiviter.

– Vi jobbar för att barn och unga ska ha en bra fritid. Alla ska kunna ta del av aktiviteter och träffa kompisar. Det är viktigt att vi också ger utrymme och förutsättningar för eget skapande. På sportlovet finns det många tillfällen till det, till exempel kan man prova på att hantverka, göra egen film och lära sig programmering. Aktiviteterna på fritidsgårdarna är ofta ett resultat av ungdomars egna önskemål och engagemang, säger Mia Carlsson.

Hela veckans program hittar du på lovwebben, se länken nedan.

Publicerad: 2018-02-09 08.31