search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2018-07-19
  Uppskattad sommarskola för nyanlända
  - Sommarskolan har varit fantastisk! Jag vill verkligen tacka dem som har ordnat detta. Det säger Ali, en av de 260 nyanlända elever som under fyra veckor gått i sommarskola på Junedalsskolan. Han har intensivläst slöjd för att få ett betyg i ämnet.
 • 2018-07-16
  Stort intresse för betesmark och gräs till djurfod...
  Förra veckan kunde lantbrukare och djurhållare med akuta behov av betesmark till sina djur anmäla sitt intresse till kommunen. Intresset var stort och tekniska kontoret kommer under veckan att höra av sig till dem som anmält intresse.
 • 2018-07-09
  Nytt naturreservat i västra vätter­branterna
  Häggebergs och Granbäcks lövskogar är ett vackert lövskogs­område mellan Jönköping och Bankeryd. Den 20 juni beslutade kommun­fullmäktige att naturreservatet skulle bildas.
 • 2018-07-04
  Hundratals aktiviteter för barn och unga på sommar...
  I år finns det massor att göra för barn och unga under sommaren. Spela basket, pyssla, producera musik och lär dig skriva en spännande bok här finns allt för alla smaker. Totalt rör det sig om 600 aktiviteter där de allra flesta är helt gratis.
 • 2018-06-29
  Sommarpraktik ska locka fler ungdomar till industr...
  Den 18-27 juni genomförde Teknikcollege i samarbete med Jönköpings kommun och Ung företagsamhet sommarpraktik för elever i årskurs 8. Syftet var att öka intresset bland unga för industri- och teknikbranschen och säkra kompetensbehovet inom branschen.
 • 2018-06-19
  Ekosystemtjänster – gratis är gott!
  Naturen är som balsam för själen säger vi ibland. Faktum är att det är sant att grönområden är bra för vårt psykiska och fysiska välbefinnande. Utöver att det är skönt eller vackert att vistas i en park så gör växterna ett ovärderligt jobb för oss, helt osynligt och alldeles gratis. 
 • 2018-06-19
  Nyttan med grönt
  Vad tycker du är viktigt att utveckla och bevara när det gäller det gröna i kommunen? Kolla in förslagen till naturvårdsprogram och grönstrukturplan. Saknar du något och vill tycka till? Nu har du chansen!