search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2019-02-11
  Jönköpings kommun står värd för Forum jämställdhet...
  I februari nästa år är det Jönköpings kommun som står som värd för Sveriges största jämställdhetskonferens, Forum jämställdhet. Konferensen kommer att arrangeras tillsammans med Region Jönköping län, Länsstyrelsen och Jönköping University, på Elmia den 5-6 februari 2020.
 • 2019-02-11
  Allt fler hyresrätter byggs i Jönköping
  Bostadsbyggandet går på högfart i Jönköpings kommun. Förra året skruvades målen upp, 1000 bostäder skulle påbörjas före årets slut jämfört med tidigare 800. Nu står det klart att 1064 bostäder började byggas 2018 och hälften av dem blir hyresrätter.
 • 2019-02-07
  Konstväggen blir Konstklubben – premiär på SmåLit
  Nu förvandlas stadsbibliotekets konstvägg till konstklubb. Här samlas konstsamtal, workshops och utställningar på ett och samma ställe. Premiär för den första Konstklubben blir det lördagen den 9 februari, mitt under Smålands litteraturfestival SmåLit.
 • 2019-02-06
  Bokpåsar ska peppa till läsning
  Så här ser de ut – bokpåsarna som du nu kan låna på stadsbiblioteket! I bokpåsen ligger fem olika bilderböcker utvalda av barnbibliotekarierna Magdalena Angslycke och Anna Öjeheim för att peppa föräldrar att läsa högt för sina barn.
 • 2019-02-06
  Många i Jönköping trygga med äldreomsorgen
  Kommuninvånare som bor på äldreboenden eller har hemtjänst känner sig trygga med äldreomsorgen. Det visar siffror från förra årets brukarenkät som totalt besvarades av 1910 personer.
 • 2019-02-04
  Nu rullar vår nya förskolebuss
  Med en mobil förskola blir naturen den främsta platsen för aktivitet, lek och kunskapsutveckling. Nu utökar vi verksamheten med en nyinköpt förskolebuss.
 • 2019-01-31
  Jönköpings kommun utsedd till Årets idrottskommun
  Jönköpings kommun har utsetts till Årets idrottskommun. Utmärkelsen delas ut varje år av Riksidrottsförbundets regionala organisation i Småland, Smålandsidrotten. I motiveringen lyfts det starka föreningslivet och den redan prisade breddidrotten som det satsats stort på under förra året. 
 • 2019-01-29
  Mer skridskoåkning – tack vare frivilliga
  Under vinterhalvåret är det full aktivitet på kommunens alla isbanor och ishallar. Den som själv är intresserad av att spola isbana i sitt område, kan kontakta Jönköpings kommun och anmäla sig som frivilligspolare.
 • 2019-01-29
  Stadsbibliotekets vårprogram är här!
  I vår möter du Fatemeh Khavari, Maciej Zaremba, Pija Lindenbaum och den nyanlända krokodilen Hugo bland många andra spännande gäster på stadsbiblioteket i Jönköping. Vårens program är fullt av rafflande möten, fängslande filmer, engagerande teaterföreställningar och allmänt skönt häng.
 • 2019-01-24
  Vinnare av stadsbyggnadspriset 2018
  Stadsbyggnadspriset 2018 går till Pålssons bygg och Landström Arkitekter för de nybyggda flerbostadshusen på Hovslätts ängar. Förutom det prestigefyllda priset vann de även kategorin god arkitektur.
 • 2019-01-23
  Kommunen satsar på förstelärare i förskolan
  I höst börjar 20 nya förstelärare inom förskolan i Jönköpings kommun. På sikt rör det sig om 70 tjänster. Satsningen görs för att stärka kompetensen och göra det möjligt för förskollärare att göra karriär.
 • 2019-01-22
  Jönköping nominerade till planpris för stadsplaner...
  Jönköpings kommun är nominerad till Sveriges Arkitekters planpris 2018. Nomineringen är för planarbetet med en utvidgad innerstaden runt Munksjön, där bland annat Munksjöstaden och kommande Skeppsbron ingår. Grunden är tankarna i Stadsbyggnadsvisionerna.
 • 2018-12-06
  Tips för dig som vintercyklar
  I Jönköping väljer fler och fler att cykla större delen av året. Att el-cyklarna har gjort det bekvämare i backarna, fler och fler sätter på dubbdäck på cykeln och att cykelbanan utmed vätterstranden sopsaltas kan vara några utav anledningarna.